Powerbank

17-10-2020 01:18
Powerbank

Powerbank

 

Pilin bitmesi, özellikle telefonunuzu şarj etmek için bir duvar prizine erişiminiz olmadığında büyük bir sorun olabilir. Powerbanklar ! Bir güç bankası, telefonunuzu priz olmadan pille dolu tutabilir, böylece hiçbir zaman bir selfie fırsatını veya annenizden gelen bir aramayı kaçırmak zorunda kalmazsınız.

 

Powerbanklar hakkında her şeyi, amaçlarından, farklı türlerinden ve neden birine ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için tam zamanı !

 

Bir Powerbankın Amacı Nedir?

Bir Powerbankın amacı, hareket halindeyken pille çalışan elektroniği şarj etmektir! Bir güç bankası cebinize sığacak kadar küçük veya daha yüksek kapasiteyle daha büyük olabilir.

 

Powerbanklar cep telefonlarını, tabletleri, hoparlörleri ve hatta dizüstü bilgisayarları şarj etmek için kullanılır.

 

İlk Powerbank Ne Zaman Üretildi?

İlk taşınabilir Powerbank, 2001 yılında Pisen adlı Çinli bir şirket tarafından oluşturuldu. Orijinal tasarım, bir devre ile birleştirilmiş iki AA pildi! Las Vegas Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda ilk kez sahneye çıktı.

 

İlk Powerbank hantaldı ve pil ömrü kısaydı. Bugün, çok daha uzun pil ömrüyle çok daha sofistike ve kompakt tasarımlar var. Modern güç bankalarının çoğu avucunuzun içine sığabilir ve piliniz bitmeden önce akıllı telefonunuzu birkaç kez şarj edebilir.

 

İlk Powerbankı Kim Buldu?

İlk Powerbank olan Power King, Pisen adlı Çinli bir şirket tarafından icat edildi. Bir Antarktika Keşif Ekibi, video kameraları ve diğer cihazları için taşınabilir bir şarj cihazı istedi. Düşük sıcaklıklar, ekipmanlarının pil ömrünü tehlikeye atacağından, yolculuk için bir Powerbank zorunluluktu.

 

Farklı Powerbanklar Nelerdir?

Powerbanklar çeşitli farklı şekil ve boyutlarda gelir. Bazı Powerbankların elektronik cihazlarınızı şarj etmenin yanı sıra birden fazla kullanımı vardır!

 

Farklı güç bankaları şunları içerir:

 

  • Powerbanklar
  • Kredi kartı Powerbanklar
  • Anahtarlık Powerbanklar
  • Kablosuz Powerbanklar
  • El feneri Powerbanklar
  • Hoparlör Powerbanklar
  • Yenilikçi Powerbanklar
  • Bluetooth kulaklık Powerbanklar
  • Fener Powerbanklar
  • Güneş enerjisi Powerbanklar
  • Yüksek kapasiteli Powerbanklar

 

Blok Powerbanklar

Blok Powerbanklar, en yaygın taşınabilir şarj cihazı türlerinden biridir. Bloklar ince bir dikdörtgen, kütük veya daha geniş bir dikdörtgen şeklinde olabilir. Bu tür bir Powerbank, hareket halindeyken fazladan şarja ihtiyaç duyduğunuz anlarda çantanızda veya sırt çantanızda saklamak için harikadır.

 

Kredi Kartı Powerbanklar

Kredi kartı güç bankası, ince dikdörtgen tasarıma sahip taşınabilir bir şarj cihazıdır, dolayısıyla adıdır. Bu tür bir Powerbank, hantal hissetmeden cebinize rahatça sığar. Sağduyulu tasarım, bir ton yer kaplamadan cüzdan veya çanta içi gibi küçük yerlerin içinde bulundurmanıza olanak tanır.

 

Anahtarlık Powerbanklar

Kendinizi ne zaman düşük pil gücüne sahip ve prizsiz bir telefonla bulacağınızı asla bilemezsiniz. Bir anahtarlık Powerbank anahtarlığınıza eklemek ve her yerde yanınızda olması için yeterli. Bir dahaki sefere hızlı bir şarj ihtiyacınız olduğunda, Powerbankınıza kolayca erişebilirsiniz.

 

Kablosuz Powerbanklar

Kabloları takip etmek rahatsızlık yaratabilir. Bir kablosuz Powerbank sadece üstte Telefonunuzun arka dinlenme ve pilinizin şarjını sağlayarak çalışır. Bir kablosuz Powerbank almadan önce, cihazınızın bu tür bir şarj cihazıyla uyumlu olduğundan emin olun.

 

El feneri Powerbanklar

Kamp yapmaya, balık tutmaya veya yürüyüşe giderseniz, bir el feneri Powerbank bir gerekliliktir. El feneri yalnızca gece güvenliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda telefonunuzu da şarj edebilir. Bir elektrik kesintisi durumunda evinizde bir el feneri Powerbank bulundurmak da iyi bir fikirdir.

 

Hoparlör Powerbanklar

Bir dahaki sefere sahile ya da pikniğe gittiğinizde, bir hoparlör Powerbank almayı unutmayın. Bu kompakt Powerbanklar ile favori çalma listenizi dinlerken telefonunuzu şarjlı tutun . Ayrıca bisiklet sürmek için veya bir dış mekan projesi üzerinde çalışırken kullanışlıdır.

 

Yenilikçi Powerbanklar

Bu Rubik Küpü gibi, güç bankası gibi görünmeyen bazı güç bankaları var. En iyi bölüm, telefonunuz şarj olurken renkli blokları bükebilmenizdir. Hala kompakttır ve avucunuzun içine sığar, böylece çantanızda yer kalmaması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

 

Bluetooth Kulaklık Powerbanklar

Bu Powerbanklar yalnızca telefonunuz için taşınabilir bir şarj cihazı olarak çalışmakla kalmaz, aynı zamanda kablosuz Bluetooth kulaklıkları saklamak ve şarj etmek için bir bağlantı noktasıdır. Powerbankların bir ucunda cihazınızı şarj etmek için bağlantı, diğer ucunda ise kulaklıklar için iki yuva bulunur.

 

Fener Powerbanklar

Dışarıda olan herkes bir fener Powerbank isteyecektir. İhtiyacınız olduğunda ışığı kullanın ve ardından aynı anda telefonunuzu şarj edin. Bu Powerbank ile bir şarj kablosu kullanabilir veya telefonunuzu kablosuz olarak şarj etmek için üstüne yerleştirebilirsiniz.

 

Güneş Enerjisi Powerbanklar

Bir güneş enerjisi bankası ile yeşile gidin! Şarj etmek için Powerbankı güneşte bırakın ve ardından telefonunuza bağlayın. Bir güneş enerjisi bankasını uzun süre kullanmak harikadır çünkü şarj etmek için bir duvar prizine ihtiyaç duymanız gerekmez.

 

Yüksek Kapasiteli Powerbanklar

Yüksek kapasiteli Powerbanklar çok fazla güç sağlar ve 20.000 mAh veya daha yüksek bir bataryaya sahiptir. Bu Powerbanklar, şarj edilmeleri gerekmeden önce aynı anda birden fazla cihazı veya bir cihazı birden çok kez şarj edebilir.

 

Her ihtiyacı karşılayacak gerçekten farklı türde Powerbanklar vardır . Farklı durumlar için bir favori veya birden fazla modele sahip olsanız da, bir Powerbank her zaman elinizin altında bulundurmak için iyi bir öğedir.

 

MAh Ne Anlama Geliyor?

Mah miliamper saat anlamına gelir. Elektrik gücü için, özellikle piller için kullanılan bir ölçü birimidir. Daha yüksek Mah değerine sahip bir pil, daha fazla güce ve pil ömrüne sahip olacaktır.

 

Powerbanklarında bulunan şarj edilebilir piller için Mah, pilin ne kadar şarj tutabileceğini ve şarj edilmeye gerek kalmadan başka bir elektroniğe ne kadar güç verebileceğini gösterir.

 

 

Powerbank Kapasitemi Nasıl Bilebilirim?

Bir Powerbanka yatırım yapmadan önce, pilin ne kadar dayanacağını bilmek isteyeceksiniz. Powerbankınızın kapasitesini bilmek, ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir tane aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır. Powerbankınızın yaklaşık pil ömrünü bulmak için aşağıdaki denklemi kullanın.

 

Powerbankınızda 10.000 mAh varsa, bunu şarj etmek istediğiniz cihazın Mah değerine bölersiniz. Hızlı bir çevrimiçi arama, pilin olduğundan emin değilseniz veya bulamıyorsanız size cihazınızın Mah değerini söyleyebilir. Örneğin, bir iPhone XS, 2.658 Mah pil kullanır. Denklemi kullanırsak, 10.000 Mah'lık Powerbanklar pil ömrü dolmadan önce iPhone XS'inizi şarj etmeniz 3 saat 7 dakika sürecektir.

 

Hangi Powerbank Türü En İyisidir?

En iyi Powerbank türü, şarj etmek istediğiniz cihazdan daha yüksek bir Mah değerine sahip olacaktır. Telefonunuzdaki veya diğer elektronik cihazınızdaki pil ne kadar büyükse, şarj etmek için Powerbanklarnızdan o kadar fazla güce ihtiyaç duyarsınız.

 

Örneğin, elektronik cihazınızın 2.000 Mah'lik bir bataryası varsa, en az 2.000 Mah veya daha fazla olan bir Powerbank almak isteyeceksiniz. Bu şekilde, Powerbankı yeniden şarj etmek zorunda kalmadan cihazınız için en az bir tam şarj elde edebilirsiniz.

 

Güç Bankası ile Taşınabilir Şarj Cihazı Arasındaki Fark Nedir?

Bir güç bankası ile taşınabilir bir şarj cihazı arasında hiçbir fark yoktur. Her iki isim de bir cihazı şarj etmek için kullandığınız aynı pil paketini belirtmek için kullanılabilir.

 

 

Powerbank ile Taşınabilir Şarj Cihazı Arasındaki Fark Nedir?

Bir güç bankasının aşağıdakiler dahil birkaç takma adı vardır:

 

  • Powerbank
  • Güç Bankası
  • Pil paketi
  • Yakıt bankası
  • Cep tipi güç hücresi
  • Yedek şarj cihazı
  • Kablosuz şarj cihazı
  • Taşınabilir şarj cihazı

 

Powerbankınız için kullanmak istediğiniz ad ne olursa olsun, elektronik cihazınızın ekstra güce ihtiyacı olduğunda elinizin altında olduğu için minnettar olacaksınız!

 

Uçaklarda Hangi Güç Bankalarına İzin Verilir?

Ulaştırma Güvenliği İdaresi'ne göre, lityum iyon pil içeren güç bankalarının bir el çantasıyla paketlenmesi gerekir. Kontrollü çantalarda güç bankalarına izin verilmemesinin nedeni, pilin potansiyel olarak tehlikeli yanıcı malzemeler içermesidir.

 

Uluslararası Havacılık, uçakta 27.000 Mah'ı aşan herhangi bir pil türüne izin vermez. Uçmadan önce bu yönergeleri aklınızda bulundurun ve güç bankalarınızı uygun şekilde paketlediğinizden emin olun.

 

Powerbankların Avantajları Nelerdir?

Artık bir güç bankasının ne olduğunu bildiğinize göre, bir güç bankasının buna değer olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Kendi güç bankanızı almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç avantaj vardır.

 

Powerbankların avantajları şunları içerir:

 

Kolay Taşınabilir

Çoğu Powerbank avucunuzun içine sığabilir ve her yere yanınızda götürmenizi kolaylaştırır. Çantanızda veya cebinizde çok fazla yer kaplaması konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

 

 

Özelleştirilebilir

Powerbanklar, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli renk ve stillerde gelir. Daha şık olması için Powerbanklarınıza farklı tasarımlar da ekleyebilirsiniz.

 

 

Uygun fiyatlı

Kaliteli bir Powerbank almak için bir çok para harcamanıza gerek yok. Çoğu Powerbank 100 ₺ altındadır ve ihtiyacınız olduğunda telefonunuzu şarj eder.

 

 

Yeniden kullanılabilir

Elektronik cihazlarınızı her şarj etmeniz gerektiğinde, yeni bir Powerbank almanız gerekmez. Aynı Powerbank tekrar tekrar şarj edebilir ve yeniden kullanabilirsiniz.

 

 

Hızlı Şarj

Telefon bataryamızın şarj olmasını beklemek için her zaman vaktimiz olmuyor. Neyse ki, telefonunuzu hareket halindeyken hızlı bir şekilde şarj etmek için yanınızda bir Powerbank taşıyabilirsiniz.

 

 

Ölü Cep Telefonu Endişesini Azaltır

Nerede olursanız olun, Powerbank olduğu sürece telefonunuzun pilinin bitmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

Powerbanklar sahip olmaya değer bir aksesuardır. Şarjlı tutmanız gereken akıllı telefonunuz veya diğer elektronik cihazlarınız varsa, yanınızda bir Powerbank olmasını isteyeceksiniz.

 

Size Notumuz 

Bir Powerbank kamp yaparken, seyahat ederken veya bir festivale katılırken büyük bir fark yaratabilir. Telefonunuzun, tabletinizin veya diğer elektronik cihazınızın pilinin bitmesini önlemeye yardımcı olabilir. Duvar prizi olmadan ne zaman sıkışıp kalacağınızı asla bilemezsiniz, bu nedenle yakında bir Powerbank bulundurmak sizi uzun vadede kurtarabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.